Ett enklare sätt att ta hand om ditt barns hälsa

Behandling när den är som bäst. Gör mätningar utan stress i tryggheten av ditt eget hem. Ta kontakt och bli kontaktad efter behov. Behandling på dina villkor och utifrån dina behov.

För vårdgivare

En plattform som är anpassad efter dig och dina behov

Evira är ett digitalt verktyg för klinisk behandling av barnobesitas. Vi möjliggör snabb återkoppling mellan dig och din vårdgivare som överträffar traditionella metoder i kliniska studier.

Följ din utveckling

Följ din utveckling

Spara mätningar automatiskt med vår mätplatta, en våg som inte visar vikten. Evira presenterar lättförståelig relativ viktutveckling i din app.

Personlig målsättning

Personlig målsättning

Realistiska mål sätts utifrån din familjs möjligheter och behov där vi också bedömer hur allvarlig situationen är för ditt barn. Vården är baserad på erfarenheter från tidigare framgångsrika familjer.

Vårdkontakt vid behov

Vårdkontakt vid behov

Specialistkompetens på kliniken är enkel att nå genom Evira när du behöver hjälp eller stöd. Vårdpersonalen arbetar individanpassat och hjälper dig hitta lösningar som fungerar i ditt hem.

Behandling på dina villkor

Samla in mätningar i tryggheten av ditt eget hem. Vi hjälper dig att förstå din viktutveckling, och kliniken är bara några knapptryck bort.

Håll koll på hur ditt barns viktutveckling över tid

Sätt egna mål tillsammans med kliniken.

Få en överblick över hur det går för ditt barns utveckling. Vi använder trafikljusfärger för att tydliggöra dina personliga mål.

Familjens bästa verktyg

Evira har använts av hundratals familjer i flera år. Det här är vad de säger om appen.

Föregående

Det har varit skönt att inte vara ensam i detta och känna att kliniken hela tiden har funnits där för oss och hjälpt oss med support och meddelanden. Det var varit fantastiskt att själva ha mycket kontroll men samtidigt ha tillgång till support från kliniken.

Linda
Mamma till Hilda 7 år

Det gör det lättare att inte behöva se vikten på vågen, utan att istället kunna följa kurvan i appen.

Tim
Patient, 10 år

Mohamads relativa vikt ökar så fort vi glömmer att registrera vikter under ett par dagar. Den dagliga kontrollen är viktig för oss - det är lättare att rätta till våra vanor när vi ser utvecklingen i appen.

Rola
Mamma till Mohamad, 10 år

Dagliga vägningnar har blivit en rutin som har lagt ansvaret där det borde vara - på föräldrarna.

Nicklas
Nästa

Senaste nyheter

July 19, 2023

Fysisk aktivitet och dess roll i viktbehandling

Vad räknas som fysisk aktivitet Enligt WHO * innefattar fysisk aktivitet alla kroppsrörelser som förbränner energi . Detta kan omfatta allt från strukturerade aktiviteter som sport och organiserade…

Läs mer

June 22, 2023

Obesitas i barndomen är kopplat till obesitas i vuxen ålder

Barn- och ungdomar med obesitas är mer benägna att ha fortsatt obesitas i vuxen ålder, en trend som ofta kallas "tracking" av barnobesitas. Detta innebär att barnobesitas, som redan utgör en långsi…

Läs mer

May 30, 2023

Kostnaden för obesitas i vuxen ålder

Obesitas bland vuxna är en akut global folkhälsoutmaning som påverkar mer än bara den fysiska hälsan. Under de senaste åren har förekomsten av obesitas hos vuxna ökat stadigt . I Sverige har nu mer …

Läs mer

March 21, 2023

Vad är BMI-SDS och varför behövs det?

Vad är BMI-SDS BMI-SDS står för Body Mass Index Standard Deviation Score och är en utökning av måttet BMI , anpassat för barn och ungdomar som fortfarande växer på längden. BMI-SDS visar relativ v…

Läs mer

Är du en orolig förälder som söker hjälp för ditt barn?

Hör av dig till oss så ska vi försöka förmedla kontakt till en klinik som använder Evira

Hör av dig till oss

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss inom kort

Här används Evira idag

På kartan ser du vilka barnmottagningar som använder Evira idag för att behandla barnobesitas (även kallat fetma). Kontakta den Evira-mottagning närmast dig om du vill veta mer om vad det innebär att använda Evira för att behandla ditt barns vikt.